Allt om Humlan

Migrän

Kategori: Allmänt

Varför ska man va tvungen att lida av migrän anfall? Ibland kan det vara riktigt lång tid mellan anfallen medans ibland kan dom komma riktigt tätt intill på varandra.
Inte lätt att lida av migrän om man te.x jobbar eller har precis kommit in på ett jobb. Jag själv har nu börjat märka att jag kan få migrän av stress/oro. Jag har själv sån tur så ett läkefritt läkemedel fungerar på mig, Men dom är inte billiga. runt 100:- för 12 tabletter och för varje anfall man får ska man ta 2 tabletter. Vilket resulterar i att ett sånt pack hjälper bara till högst 6gånger. De är skamligt att de ska behöva kosta så jävla mycket!

Varför ska man vara tvungen att betala dyrt för att man ska må bra? De är en jävla bra fråga! Liksom de finns typ inte nått läkemedel som är billigt, ta te.x gå till vårdcentralen de kostar pengar, tandläkaren kostar pengar osv. Jag tycker att vi människor tjänar staten så pass mycket ändå så att de borde vara skattepengar som går till sådana här saker.

Här kommer lite fakta om migrän:


Migrän är en kronisk huvudvärkssjukdom som kännetecknas av mycket smärtsam pulserande huvudvärk som förvärras av ansträngning. Vanligt är att värken upplevs sitta i ena halvan av huvudet och ibland vandrandes från ena sidan till den andra. Värken kommer i anfall som kan vara i allt från en halvtimme upp till fyra dygn. Frekvensen av dessa anfall kan vara från enstaka gånger per år till flera gånger i veckan. Många med migrän upplever en förhöjd känslighet mot ljus och ljud. Det är inte ovanligt att man under ett anfall vill ligga ostörd i ett mörkt rum. Ordet migrän har sitt ursprung från grekiskans hemikrania, vilket betyder "halv huvudskål".

Pz out!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: